Lihallen Kulturgård
Sigerfjord
8406 Sortland
Tlf: 951 78 797
E-post:post@lihallen.no
 
 
 
Hovedsiden
Beliggenhet og vertskap
Gårdens bygninger
Billedkunstner Tove Hov Jacobsen
Toves malerier
Grafikk
Fotos fra
Lihallen Kulturgård
BELIGGENHET OG VERTSKAP

101 meter over den vakre bygda Sigerfjord, Sortland kommune, i Vesterålen, finner du Lihallen Kulturgård med en fantasktisk utsikt til fjell og fjord. Gården var tidligere Sortland Tuberkulosehjem, men ble nedlagt i 1956.

Etter å ha stått tom i mange år, bare avbrutt av korte eierskap, ble stedet kjøpt i 1998 av ekteparet Tove Hov Jacobsen og Hans Jørgen Jacobsen. De har nå pusset opp og renovert husene på gården og satt sitt ersonlig preg på alle rom slik at stedet fremstår som en kulturskatt i dag.

HM Dronning Sonja har to ganger hatt flere dagers opphold i Lihallen.

Som vertskap er Tove kunstner på heltid og utdannet lærer. Hun har mange års praksis fra skole og også tidligere medeier og driver av forretning. Tove har hatt stor suksess som kunstner og har hatt flere vellykkede separatutstillinger rundt om i landet, bl.a. 8 utstillinger i Oslo siden 1998. Har hatt flere vellykkede separatutstillinger rundt om i landet.

Tove har også eget galleri i Lihallen. Hun har hatt flere utsmykningsoppdrag, det største er 50 store malerier til Sortland Hotell. Hun er innkjøpt av både offentlige og private instistusjoner, og har levert kunst både til UNN i Tromsø, og til det nye Nordlandssykehuset i Vesterålen. Tove er medlem av NBK (Norske Bildene Kunstnere)

Tove får stadig tilbakemeldinger om lyset og gleden folk finner i hennes bilder, som Vigdis Hjort uttalte det: "Bildene dine er fulle av takknemlighet".

Hans Jørgen er utdannet siviløkonom og har drevet egen virksomhet samt hatt flere ledende stillinger og verv i næringslivet.